Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Etkinliğine Katıldı

19 Ocak Çarşamba günü Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Fuaye Alanı’nda İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü, Konak ve Narlıdere BİLSEM tarafından ortaklaşa “Yetersizlik ve Çirkinlik Hakkında Etik ve Estetik Karar Davet” konulu aktif sergi düzenlendi. Sergiye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra aktif serginin küratörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Seher Çalıkoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergide genel olarak yetersizliği olan bireyleri dışlamanın, sosyal hayata katılım veya iş imkanlarına erişim alanlarında gerçekleştiği gözlemlenmekte olan çalışmalar ele alındı ve “Bizler, yetersizliği olan bireyleri sadece dış görünüşleri nedeniyle dışlıyor olabilir miyiz?” ve “Yetersizlik ve çirkinlik arasında bir örüntü varsa bunu kırabilir miyiz?” sorularına cevaplar arandı. Bu bağlamda özel yetenekli öğrencilerin önce toplumda edindikleri izlenimlere ilişkin görüşleri alınmış, daha sonra fotoğraf yansıtıcılığı tekniği kullanılarak çirkinlik ve yetersizlik arasındaki ilişkiler irdelendi.

Aktif sergi etkinliği serginin gezilmesi, ikram ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.