“Omurganın Dejeneratif ve İnflamatuar Hastalıkları: Radyolojik-Patolojik Korelasyon” Konulu Tıp Fakültesi Webinarı (12.01.2022)

Kas-iskelet radyolojisinin babası kabul edilen Dr. Donald Resnick 12 Ocak Çarşamba, Saat:18:00’da İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin webinarında konuğumuz olacaktır.


Dr. Resnick’in “Günümüz Kas-iskelet Radyolojisinin Babası” olarak anılmasının çok haklı nedenleri vardır. Dr. Donald Resnick’in şanlı kariyeri, Osteoradyoloji Şefi olduğu UCSD’de geçirdiği 38 yılı aşkın bir dönemi kapsar. Ortopedik ve radyolojik literatürde 1100’den fazla hakemli makale yayınladığı için 30’dan fazla hakemli dergide hakem veya yayın kurulunda görev yaptı. Dr. Resnick 25 ders kitabı ve kitap bölümü yazmıştır ve Diagnosis of Bone and Joint Disorders (5 cilt) ve Internal Derangements of Joints adlı ders kitapları tüm dünyada kas-iskelet sistemi radyoloji kütüphanesinin temel bileşenleridir. Ulusal ve uluslararası bilimsel ve eğitimsel toplantılarda 1200’ün üzerinde sunum yapmıştır. Dr. Resnick American Roentgen Ray Socity’den Altın Madalya, Uluslararası İskelet Derneği’nden Kurucu Madalyası ve Kuzey Amerika Radyoloji Derneği tarafından Yılın Eğitimcisi seçilmesi de dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı. Dr. Resnick’in mirasının derinliği ölçülemez, çünkü kişisel çalışmasına ek olarak, günümüzün birçok kas-iskelet radyoloğunu eğitmiştir. Bugüne kadar 250’den fazla bursiyer Dr. Resnick’in UCSD’deki prestijli kas-iskelet radyoloji programından mezun olmuş ve dünyanın dört yanına dağılmıştır.

 

Toplantı Linki:

https://zoom.us/j/92261356459?pwd=c3ZRRmV4eENsVWc0RGphNGpTbDNEdz09