Üniversitemizde Şehit Polis Memuru Fethi Sekin ve Şehit Mübaşir Musa Can’ı Anma Programı ile IV. Demokrasi ve Kahramanlık Ödül Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından geleneksel hale getirilen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin ve Şehit Mübaşir Musa Can anısına düzenlenen anma programı ve IV. Demokrasi ve Kahramanlık Ödül Töreni 6 Ocak Perşembe günü gerçekleştirildi. Törene İzmir İl Protokol Üyeleri, kamu kurum amirleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir 2. Bölge Karşıyaka Şubesi’nde gaziler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Şehitlerimiz ruhuna Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı törende Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 5 yıllık genç bir üniversite olarak farkındalığı yüksek, milli değerleri ferdi değerlerin üstünde tutan, demokrasi uğruna kahramanlık gösterenlerin unutulmamasını sağlayan ve genç kuşakta bu anlamda milli bilinç oluşturmayı hedefleyen bu programı geleneksel hale getirmelerinin gururunu yaşadığımızı dile getirdi. Şehit Polis Memuru Fethi Sekin ve aynı saldırıda şehit olan mübaşir Musa Can’ı anma programı kapsamında vermeye başlanan Demokrasi ve Kahramanlık Ödülü’nü özellikle son yıllarda ülkemizin güvenliğini hedef alan saldırılara karşı kahramanlık gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Teşkilatına ödül verildiğini ifade etti. 2022 yılında ise, İzmir Demokrasi Üniversitesi Senatosu tarafından, ülke gündemine bağlı olarak, milletimizin birliği, dirliği ve refahı için mücadele eden sağlık çalışanları ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye verilmesinin uygun görüldüğünü ifade etti.

 

Törende Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tarafından IV. Demokrasi ve Kahramanlık Ödülü, ilk COVID-19 vakasının açıklandığı günden itibaren COVID-19 küresel salgını ile mücadele eden sağlık çalışanları adına İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak Öztop’a takdim edildi. Törene katılan İzmir İl Sağlık Müdürü Öztop, İzmir Demokrasi Üniversitesi Senatosunun takdirleriyle bu ödüle layık görülmekten dolayı gurur duyduklarını, sağlık çalışanlarının son iki yılda çalışma şartlarının dikkati çekmekle birlikte, her zaman çok büyük bir özveriyle çalıştıklarını dile getirdi.

 

Törende, IV. Demokrasi ve Kahramanlık Ödüllerine layık görülen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi adına Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Temel Kotil ile yapılan görüşmelerde, ödül takdiminin ileriki bir tarihte öğrencilerimize yönelik bir dizi etkinlik ile birlikte gerçekleştirileceği açıklandı.

 

Protokol konuşmalarının ardında ödül töreni hatıra fotoğrafı çekilmesi ile  şehitlerimizin ruhu için verilen hayır ikramı ile son buldu.