Engelleri Aşan Hatice Özkan Üniversitemizde Farkındalık Söyleşisine Katıldı

SMA Tip 2 hastası olarak dünyaya gelen, 20 yaşında okuryazar belgesi almak ile başlayan eğitim hayatına 4 lisans, iki ön lisans ve üç yüksek lisans eğitimi sığdıran ve şu anda Trakya Üniversitesi Genel Sekreterlik biriminde memur olarak çalışmakta olan Hatice Özkan, İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencileri ve personeli ile bir farkındalık söyleşisi gerçekleştirdi.

Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Hatice Özkan sunumunda çocukluğundan, öğrenim hayatından, üniversitede eğitim verme sürecinden, toplumun kendisi ve engellilere karşı olan bakış açısından bahsederek, engelleri aşmak için tavsiye ve önerilerde bulundu. Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper de bir konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz konuşmasında, Hatice Özkan ve ailesini İzmir Demokrasi Üniversitesi çatısında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Hatice Özkan’ın anlatımı ve kendisini ifade ediş şekline hayran kaldığını belirten Tunçsiper, Hatice Özkan’ı tekrar İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde görmek istediğini ifade ederek,  üniversitemiz Özel Eğitim Bölümü’nde misafir öğretim üyesi olarak ders vermesi için gerekli girişimlerin yapılması talimatını verdi. Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin farklılıkları kucaklayan ve engelleri aşan bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyerek sözlerine son verdi. Etkinlik Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ve katılımcıların Hatice Özkan ve ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.