Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İlim Yayma Ödülleri Töreni’ne Katıldı

İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen 2021 İlim Yayma Ödülleri Töreni, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in de hazır bulunduğu törene, Cumhurbaşkanımızın yanı sıra bakanlar, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütleri ve davetliler katıldı.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Açılış Konuşması’nda İlim Yayma Cemiyeti’nin mücadelesinin 1951 yılında başladığını belirterek, vakıf statüsüyle yarım asra yaklaşan bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Cemiyetin 178 şubeye, 189 öğrenci yurduna, 67 eğitim merkezine ulaşan 70 yıllık tarihinin yeni nesillere örnek olacak mücadele örnekleriyle bezeli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanımız, tek amacı insan yetiştirmek olan cemiyetin, milletimizin özellikle de yeni nesillerin millî ve manevî değerlerini güçlendirmek için verdiği hizmetlerin saymakla bitemeyeceğini ifade etti.

 

2021 İlim Yayma Ödülleri Töreni’nde; “Büyük Ödül”ün sahibi Prof. Dr. Zekai Şen, ödülünü Cumhurbaşkanımızın elinden aldı. “Sosyal Bilimler Ödülü” TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından Doç. Dr. Hümeyra Özturan’a verilirken; “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri Ödülü” Prof. Dr. Mustafa Soylak’a AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım tarafından takdim edildi.