Öğrencilerimizin TÜBİTAK Başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. İzmir Demokrasi Üniversitesi Fakülteleri ve Yüksekokulu tarafından yapılan 49 araştırma projesi başvurusunun 31’i destek almaya hak kazandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçisper konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilere teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini rekabet gücü olan teşebbüslere dönüştürebilme imkânı tanınması açısından TÜBİTAK destekli projelerin önemine değindi ve öğrencileri geliştirme ve araştırmaya teşvike yönelik her türlü desteğin sunulduğunu ifade etti. Bilimsel ve akademik proje kapsamındaki başvuruların sayıca ve nitelik olarak arttırılması, ülkemizin bilim kalitesine katkı sağlama yönündeki hedefinde hızla ilerlediklerini kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, öğrenci odaklı yönetim anlayışımızla birlikte öğrencilerimize her türlü desteğin sağlanmaya devam edeceğini belirterek, projeleriyle bilim dünyasına katkı sunan öğrencileri ve danışman hocaları tebrik etti.