Üniversitemizde 3.Uluslararası İDU Mühendislik Sempozyumu (IES’21) Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından organize edilen 3.Uluslararası İDU Mühendislik Sempozyumu (IES’21) 13-18 Aralık 2021 tarihleri arasında konferans salonunda yapılan Açılış Töreni ile başladı.

 

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yaptığı kongreye, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.  Almanya, Avustralya, Çin, Danimarka, ABD ve Türkiye’nin de dahil olduğu 6 farklı ülkeden çok sayıda konuşmacı ve çok sayıda bildiriyle katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper konuşmasında “IES’21’in amacı, ana temada belirlenen kavramlar çerçevesinde yürütülen araştırma, proje ve uygulamaları tartışmak üzere öğrencileri, araştırmacıları, sanayicileri ve bilim insanlarını bir araya getirmektir. Ayrıca disiplinler arası çalışmaların giderek önem kazandığı günümüzde, farklı uzmanlık alanlarında çalışan araştırmacıların bilgi ve tecrübe paylaşımlarının sağlanabileceği bir platform yaratmak ve çok disiplinli bakış açısına sahip ortak araştırmaların geliştirilmesini desteklemek temel hedeflerdendir. Bu bağlamda 3.Uluslararası İDU Mühendislik Sempozyumuna (IES’21) katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Üniversitemizde 5 gün devam olacak olan Uluslararası İDU Mühendislik Sempozyumu açılış oturumu toplu fotoğraf çekilmesi ve katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.