Üniversitemizde 3.Uluslararası İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Kongresi (IMCIDU 2021) Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından organize edilen 3.Uluslararası İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Kongresi (IMCIDU 2021) 10-13 Aralık 2021 tarihleri arasında konferans salonunda yapılan Açılış Töreni ile başladı.

 

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yaptığı kongreye İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Yekta Öncel, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.  Türkiye, Kanada, Pakistan, ABD, İngiltere, Ukrayna, İsrail, Yunanistan, Hindistan ve Türkiye’nin de dahil olduğu 10 farklı ülkeden çok sayıda konuşmacı bildiriyle katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Açılış Konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dirim Mete yaptı. Mete konuşmasında 3.Uluslararası İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Kongresi hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dirim Mete’nin ardından ise Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper söz aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper konuşmasında “Üniversitemiz ev sahipliğinde bu sene birçok fakültemiz kendi geleneksel uluslararası kongrelerini gerçekleştirdiler. Bugün de üçüncüsünü gerçekleştiriyor olmaktan büyük heyecan duyduğumuz Uluslararası İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Kongresi’nde sizlerle beraber olmaktan mutlu ve gururluyuz. Gerçekleştirmekte olduğumuz kongremizde, çok değerli ulusal davetli konuşmacılarımız ile 9 ayrı ülkeden davetli, alanlarında çok yetkin 15 uluslararası konuşmacımız da konuşmaları ile yer alacaklar. Çok sayıda bildiri sunumunun gerçekleştirileceği kongremize gösterdiğiniz yoğun ilgi için siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Üç gün sürecek olan kongremiz boyunca değerli yerli ve yabancı davetli konuşmacılarımızın oturumları devam ederken, eş zamanlı olarak 28 ayrı oturumda değerli araştırmacılar tarafından sözlü bildiriler sunulacaktır. Pandemi koşullarına rağmen kongremize göstermiş olduğunuz ilgi için bir kez daha teşekkür ediyor, başarılı bir kongre süreci diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Üniversitemizde 3 gün devam olacak olan Uluslararası İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Kongresi açılış oturumu toplu fotoğraf çekilmesi ve katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.