İzmir Demokrasi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Yapıldı

İzmir Demokrasi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileri düzenlenen törenle beyaz önlük giydi.

 

Üniversitemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dirim Mete, Üniversitemiz Senato Üyeleri, akademisyenler, öğrencilerimiz ve  kıymetli aileleri katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof Dr. Bedriye Tunçsiper yaptı. Tunçsiper konuşmasında, “Geçtiğimiz yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz önlük giyme törenini bu yıl yüz yüze gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Törenimizde Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenim gören 77 Dönem 1 öğrencimiz ve 77 Dönem 2 öğrencimiz Beyaz Önlüklerini giyecekler ve Çok kısa süre içerisinde hızla gelişen ve gün geçtikçe başarılarıyla büyüyen üniversitemizde; 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitüde, 17 araştırma ve uygulama merkezlerinde yürütülen ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarıyla 10 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Üniversitemiz eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile örnek bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Bu anlamda öğrencilerimizin bizlere katkısı oldukça büyüktür.

 

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimiz eğitimlerini Sağlık Yerleşkemizde almaktadır. Sağlık Yerleşkesi’nde bulunan preklinik ve fantom laboratuvarlarımızda 1., 2. ve 3. Sınıf öğrencilerimizin klinik öncesi eğitimleri yapılmaktadır. 4. sınıf öğrencilerimiz ise Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulan İzmir Demokrasi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Kliniği’nde klinik uygulamalarına başladılar. Eğitim Kliniğimizde Pedodonti, Oral Diagnoz ve Radyoloji ve Entegre kliniğimizde öğrencilerimiz Diş Hekimliği Fakültesi hocaları gözetimi altında hastalara diş tedavileri yapmakta ve bu sayede klinik eğitimlerini almaktadırlar.

 

Sevgili öğrenciler sizlerle aynı heyecanı paylaşıyorum, İzmir Demokrasi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi sizinle çok daha büyük başarılara imza atacaktır. Sizler burada hem iyi bir hekim olmayı hem de hayatı da birlikte öğreneceksiniz. Üniversitemiz sıcak aile ve huzurlu akademik ortamdır ve bu sizinle daha da artacaktır. Kısa geçmişi büyük başarılarla dolu ve birçok ilke imza atmış bir kurumda eğitim almaktasınız.

 

Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür. Alanlarında çok yetkin ve donanımlı hocalara sahipsiniz. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin bireylerinden biri olan siz değerli Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizin başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmesini temenni ediyorum. Birlikte yürüyeceğimiz bu eğitim yolculuğunda aynı çatı altında bulunacak olmanın şahsıma büyük mutluluk verdiğini belirtmek isterim. Tüm personelimize ve öğrencilerimize sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerine son verdi.

 

Protokol konuşmalarının ardından program İzmir Demokrasi Üniversitesi Tanıtım Filmi, İzmir Demokrasi Üniversitesi Marşı’nın dinlenmesi ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin fotoğraf albümlerinin sergilenmesi ile devam etti.

 

Program Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine yeni atanan öğretim üyeleri için “biniş giyme töreni”, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin önlük giyme töreni ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.