Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü konferans salonunda düzenlendi. Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper yaptı. Tunçsiper konuşmasında “Öğretmen, öğretirken öğrenendir. Bu mesleği tercih etmiş ve benimsemiş sizlerin; 21. yüzyıl becerileri olarak adlanlandırılan; yaşam boyunca öğrenen, yaratıcı ve eleştirel düşünen, toplumsal farkındalığı yüksek, çevreye duyarlı, iş birliği içinde çalışan, teknolojiden yararlanan öğretmen olarak mezun olacağınıza; sahip olduğunuz nitelikleri ülkemizin okullarında öğrenim görmekte olan okul öncesinden 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerimize kazandıracağınıza gönülden inanıyorum. Böylece, Atatürk’ün ‘Memleket evlâdı, her öğrenim aşamasında ekonomik hayatta verimli, etkili ve başarılı olacak surette donatılmalıdır.’ sözü gerçekleşmiş olacaktır.

 

2021-2022 öğretim yılının sonunda; Özel Eğitim, Okul Öncesi, İngilizce, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanlarında üniversitemizin ilk öğretmen mezunlarını vereceğiz. Kamu ve özel eğitim sektöründe görev yapacak öncülerimiz- ilklerimiz olarak İzmir Demokrasi Üniversitesi’ni başarı ile temsil edeceğinize inancım tam. Eğitim sektörünün ekonomik gelişme ve kalkınmada etkin bir değişken olmasından dolayı, üniversitemizin eğitime olan yatırımları her geçen gün artarak devam etmektedir. Sizlerin sektördeki çabaları sayesinde üniversitemiz tanınırlık ve tercih edilmede daha üst sıralarda yer alacaktır. Meslek yaşamınızda başarılar diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

 

Etkinlik Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in konuşmasının ardından şiir dinletisi ve Yedi Bölge Yedi Türkü çocuk oyunları gösterisi ile son buldu.