Üniversitemizde II. Uluslararası Beşerî Bilimler Kongresi (IDU-IHC 2021) Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen II. Uluslararası Beşerî Bilimler Kongresi (IDU-IHC 2021) 19-21 Kasım 2021 tarihleri arasında konferans salonunda yapılan Açılış Töreni ile başladı.

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yaptığı kongreye, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.  Türkiye, ABD, KKTC, İngiltere, Romanya ve Türkiye’nin de dahil olduğu 6 farklı ülkeden çok sayıda konuşmacı bildiriyle katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Açılış Konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper konuşmasında “Tüm doğa aslında bir sanattır ve bilimlerin amacı insanın doğadaki yerini, doğa ile olan ilişkisini anlamaya yöneliktir. Beşeri bilimler, analitik ve eleştirel yöntemler kullanarak insan kültürünü inceleyen akademik disiplinlerin tümünü kapsar; antik ve modern diller, antropoloji, arkeoloji, din, edebiyat, felsefe, görsel/gösteri sanatlar, tarih, sosyoloji ve kültür araştırmaları gibi alt dallara ayrılır. Beşerî bilimlerin zengin farklılıklarını ortaya koymak ve kuramsal ve uygulamalı araştırmalar aracılığı ile evrensel bilgi birikimine katkıda bulunmak olan 2. Uluslararası Beşeri Bilimler Kongresi’ne katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.