Üniversitemiz “Covid-19 Güvenli Kampüs Belgesi” Aldı

Üniversitemiz, hayata geçirdiği uygulama ve tedbirler neticesinde pandemi riskini en aza indirerek “güvenli kampüs” unvanını aldı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi TSE’den “Güvenli Kampüs Belgesi” alan tüm Ege Bölgesi’nde ikinci üniversite oldu.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Türk Standartları Enstitüsünün denetiminden başarıyla geçen İzmir Demokrasi Üniversite’nin “Güvenli Kampüs Belgesi”ni TSE yetkililerinden teslim aldı. TSE’ne yapılan kurumsal başvuru, ön değerlendirme ve ardından iki günlük yerinde ziyaret ve değerlendirme sonrası, gerekli denetlemelerden başarıyla geçen İzmir Demokrasi Üniversitesi, “Güvenli Kampüs Belgesi” ni almaya hak kazandı. Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper; Yüksek Öğretim Kurulu ve TSE iş birliğinde hazırlanan “Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Klavuzu” na uygun olarak yapılan hazırlıklar ve uygulamalar ile uygun koşulları yerine getirmiş ve “Güvenli Kampüs Belgesi”ni almış oldukları için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.