Rektörümüz Tunçsiper Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 83’üncü Ölüm Yıl Dönümü Programına Katıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 83’üncü ölüm yıl dönümünde İzmir Valiliği ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen törenle anıldı. Törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Milletvekilleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında E.Ü. Medya Uygulama Araştırma Merkezi (EGEMM) tarafından hazırlanan “Son Yolculuk” isimli belgesel gösterimi yapıldı. E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümünü tarafından sunulan “Sarı Zeybek” gösterisinin ardından Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Mert ise “Efsaneden Gerçeğe Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferans verdi. Tören sonunda katılımcılar Hanri Benazus’un “Atatürk Aramızda” fotoğraf sergisini gezdi.