İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” Mesajı

İzmir Demokrasi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 10 Kasım münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz Tunçsiper mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 83. yıl dönümünde İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü olarak şükranla anıyoruz. Biliyoruz ki, büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, gayretleriyle anılırlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu şuurla, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” demiştir. Dolayısıyla, Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek “muasır medeniyet seviyesinin üzerine” çıkmakla mümkün olacaktır.

İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyor; O’nun Aziz hatırası önünde vatanı için canlarını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum.”