Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödül Töreni’ne Katıldı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) 60. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödül Töreni 5 Kasım Cuma günü Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Törene TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tuncsiper’in yanısıra Balıkesir İl protokolü ile çok sayıda gazeteci katıldı.

 

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin 60. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödülleri” törenine katılan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, burada yaptığı konuşmada, gazeteciliğin hayat ile insan arasında bağ kuran bir meslek olmanın yanı sıra iletişim teknolojileriyle iç içe olması sebebiyle sürekli kendini güncellediğini söyledi. Şentop, 17’nci yüzyılda ortaya çıkan, 19’uncu yüzyıldan itibaren kurumsallaşmaya başlayan mesleğin, baskı ve iletişim teknolojisindeki yenilikler doğrultusunda günümüze kadar değişim geçirerek varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

 

Balıkesir’de faaliyetlerini sürdüren gazete, radyo ve televizyon ile Türk basınına önemli hizmetleri bulunan kişi ve kuruluş, başarılı iş insanı, kurum yöneticileri ve sporculara ödülleri TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve diğer protokol üyelerince takdim edildi.