İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün başlayan ve büyük fedakarlıklarla sürdürülen Millî Mücadele, Türk milletinin inanç ve azmiyle başarıya ulaşmıştır. Bu büyük zaferin ardından 29 Ekim 1923 tarihinde de cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden tek isteği cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla andırmakla olacaktır. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan yani bu ülkenin gerçek sahibi olan siz gençlerimize düşmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde de dediği gibi; “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.”

 

Başta Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.

                                                                                                                                                                                                                                                                                Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER                                                                                                                                                                                   Rektör