İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Dönem Beyaz Önlük Giyme Töreni Yapıldı

İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri düzenlenen törenle beyaz önlük giydi.

 

Üniversitemiz Konferans Salonunda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dirim Mete, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof Dr. Bedriye Tunçsiper bir konuşma yaptı. Tunçsiper konuşmasında, Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle uzaktan sanal olarak yaptığımız töreni bu yıl yüz yüze gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Törenimizde 103 Dönem 2 öğrencimiz Beyaz Önlüklerini giyecekler, Çok kısa süre içerisinde hızla gelişen ve gün geçtikçe başarılarıyla büyüyen üniversitemizde; 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitüde, 17 araştırma ve uygulama merkezlerinde yürütülen ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarıyla 10 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Üniversitemiz eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile örnek bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Bu anlamda öğrencilerimizin bizlere katkısı oldukça büyüktür. Tıp Fakültesi ilk 3 Dönem öğrencilerimiz eğitimlerini Sağlık Yerleşkemizde almakta. Tıp Fakültesi 4.sınıf öğrencilerimiz stajlarına başladı. İDU Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi 110 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Ek Yerleşkesinde ve 306 yatak kapasiteli yeni eklenmekte olan Hastanesi ile Ana Yerleşkesinde sürmekte olan poliklinik, acil, ameliyathane ve yatan hasta hizmetlerini kapsayacak şekildeki staj programları planlanmış ve başlamıştır. Sevgili öğrenciler sizlerle aynı heyecanı paylaşıyorum, “İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi sizinle çok daha yükseklere çıkacak. Siz burada sadece iyi bir hekim, iyi bir ekip olmayı öğrenmekle kalmayacak, hayatı da birlikte öğreneceksiniz. Üniversitemiz sıcak aile ve huzurlu akademik ortamdır ve bu sizinle daha da artacaktır. Kısa geçmişi büyük başarılarla dolu ve birçok ilke imza atmış bir kurumda eğitim almaktasınız.

 

Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür. Alanlarında çok yetkin ve donanımlı hocalara sahipsiniz. Tıp eğitimi her yönüyle usta- çırak ilişkisidir. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin bireylerinden biri olan siz değerli Tıp Fakültesi öğrencilerimizin başarılı bir eğitim- öğretim dönemi geçirmesini temenni ediyorum. Birlikte yürüyeceğimiz bu eğitim yolculuğunda aynı çatı altında bulunacak olmanın şahsıma büyük mutluluk verdiğini belirtmek isterim. Tüm personelimize ve öğrencilerimize sevgilerimi sunarak konuşmamı sonlandırıyorum diyerek sözlerine son verdi. Rektörümüz Bedriye Tunçsiper’in konuşmasının ardından ise Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dirim Mete bir konuşma yaptı. Mete konuşmasında Tıp fakültesi ve hekimliğin öneminden bahsederek ve bu kutsal mesleğin içeriğini katılımcılara aktardı. Protokol konuşmaların ardından ise program İzmir Demokrasi Üniversitesi Tanıtım Filmi, İzmir Demokrasi Üniversitesi marşı dinlenmesi ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin fotoğraf albümlerinin sergilenmesi ile devam etti.

 

Program önlük giyme töreni ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.