Üniversitemizde “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” düzenlendi. Eğitime Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kocakulak’ın yanı sıra akademik-idari personel katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Özge Akboğa Kale tarafından 2 oturum olarak yapılan Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi iş sağlığı ve güvenliği konularına farklı bir pencereden bakılmasını sağlayarak; istenmeyen iş kazalarının ve meslek hastalıklarının nedenlerine, boyutlarına ve sonuçlarına dikkat çekti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık ve duyarlılık oluşturma amacıyla yapılan eğitimde süreç içindeki iş birliği çalışmalarının ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Kaza istatistikleri üzerinden konunun hassasiyeti tartışılmış ve gelecek kazaların önüne geçmek için yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken önlemler paylaşıldı.