Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nin Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra kamu kurum amirleri, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Törenin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan depremin ardından yaraları sarmak için seferberlik ilan ettiklerini hatırlatarak, “İzmir’de depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları bitene kadar elimizi İzmir’den çekmeyeceğimizin ve takip edeceğimizin sözünü vermiştik. Toplamda 5 bin 66 konutun inşasını gerçekleştiriyoruz. Depremin üstünden geçen bir yıllık sürecin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle kasım ayında konutlarımızın ilk etabını depremzede kardeşlerimize teslim etmeyi planlıyoruz. Akabinde İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü yapmış olacağız. Yapacağımız her iş İzmir’imize yakışacak güzellikte olacak. Riskli gördüğümüz binalarda görev yapan üniversitelerimizin çalışanlarına, DEÜ’lü akademisyenlere çok teşekkür ediyoruz. İzmir’deki 9 üniversitemizin kentin yapı stokunu çıkaracak bilgi ve birikime sahip olduğunu biliyoruz. Valilik, belediyelerimiz ve üniversitelerimiz bunu hep birlikte yapacaktır” dedi.

 

Törenin ardından Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna’nın özel koleksiyonundan gravür çalışma hediye etti. Hotar ayrıca, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili ve Mevlana Celaleddin Rumi’nin 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru’ya da hediye verdi. Açılış töreni, akademik birimlerini derece ile kazanan DEÜ’lü öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.