Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Uluslararası Gazeteci ve Televizyoncular Federasyon Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Uluslararası Gazeteci ve Televizyoncular Federasyonu Başkanı Ahmet Tübcel, Başkan Yardımcıları Hasan Çömlekçi, Harun Aygün ve yönetim kurulu üyeleri Ufuk Türkyılmaz, Bülent Korkmaz ve Sedat Yazıcıoğlu ile bir araya geldi.

 

Tunçsiper, burada yaptığı konuşmada, basının ülkenin demokrasi tarihindeki mihenk taşlarından birisi olduğunu; basının temel görevlerinin başında, evrensellik ve tarafsızlık ilkeleri çerçevesinde, ülkesinin menfaatlerini göz ardı etmeden yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatmak olduğunu vurguladı.  Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper;

 

“Fikirlerin serbestçe açıklandığı, her türlü bilimsel, sosyal ve kültürel meselenin konuşulduğu üniversiteler ile basını birbirinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Çünkü her iki kurum da ülkenin menfaatlerine hizmet etmektedir. Bu bakımdan ben şahsen ve çalışma arkadaşlarım bu düşünce ile hareket ediyoruz. Üniversitemizin her zaman basına açık ve basınla ilişkili bir şekilde çalışmalarını sürdürmesini arzu ediyoruz. Bugüne kadar üniversitemiz tarafından düzenlenen faaliyetlerde basınımızın desteğini gördük ve destek görmeye devam edeceğimize inanıyorum ve toplumu bu manada doğru bir şekilde bilgilendirme görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerine şahit olduk.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Başkan Tübcel de bizler de basın olarak Üniversiteleri çok önemsiyoruz Üniversiteler ile ilgili her türlü iş birliğine hazır olduğunu ifade etti.

 

Toplantı günün anlamına binaen hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.