İzmir Demokrasi Üniversitesinde 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde, 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra kamu kurum amirleri, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Üniversitedeki Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper söz aldı.  Akademik ve idari personelleri selamlayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçisper, “İzmir Demokrasi Üniversitesi yeni eğitim-öğretim yılına, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni umutlarla başlıyor. Üniversitemiz, bir yandan taşıdığı değerlere ve geleneklere sahip çıkarken diğer yandan kendini yenilemeye devam ediyor.

 

Çok kısa süre içerisinde hızla gelişen ve gün geçtikçe başarılarıyla büyüyen üniversitemizde; 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitüde, 17 araştırma ve uygulama merkezlerinde yürütülen ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarıyla 10 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Üniversitemiz eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile örnek bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Bu anlamda öğrencilerimizin bizlere katkısı oldukça büyük. Öğrencilerimizin duyarlılığı ve farkındalığı, öğretim üyelerimizin azmi ve çalışkanlığıyla birçok projemizi hayata geçirdik. Üniversitemiz, uluslararası alanda akademik başarılarıyla, modern eğitim ve öğretim yaklaşımıyla, üniversite ile toplum iş birliğine önem veren tutumuyla, milli ve manevi değerlere duyduğu bağlılıkla en kısa süre içinde dünyanın lider araştırma üniversiteleri arasında yer almayı hedeflemektedir. Uzun ve yorucu bir öğrenim süreci sonunda aramıza yeni katılan öğrencilerimizin, geleceğini şekillendirmek adına hayatının en önemli kararlarından birini verdiği kanaatindeyim. Öncelikle bu eğitim yolculuğunda sizi ve en büyük destekçiniz olan ailenizi ve öğretmenlerinizi tebrik eder; verdiğiniz kararınızın, hayırlı olmasını dilerim. Üniversitemizin öğrencilerinden biri olacak olmanız da şahsım ve üniversite personelimiz adına ayrı bir öneme sahiptir” diyerek sözlerine devam etti.

 

Rektörümüz konuşmasında pandemi önlemlerine çok dikkat etmemiz gerektiğini, aşı yaptırmamızın önemini vurguladı

.

Törende Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğretim üyeleri Müzik Dinletisi ile akademik yılı açılış törenine katılan misafirlere keyifli anlar yaşattı.

 

2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Üniversitemiz 2021- 2022 Akademik Yılı Açılış Dersini Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Orkide Bakalım “Etkili İnsan İlişkiler ve Beden Dili” başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirdi. Açılış Töreni hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.