Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, diğer üniversite rektörlerinin yanı sıra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper de katıldı.

 

2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde açılış konuşmasını, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan konuşmasında; ”71 bin okulumuzun tamamı açık. Şu ana kadar iki okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir. Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle üniversitelerimizde eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız.” sözleriyle yüz yüze eğitimin sürdürülmesi gerektiği mesajını verdi.

 

”DOKTORA MEZUNU SAYISINI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR

 

” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında ayrıca doktora programlarına değinerek, “Doktoralı insan kaynağımız halen hedeflerimizin çok gerisinde. Doktora mezunu sayısını artırmamız gerekiyor. Artık gençlerimizin tekrar tekrar üniversite sınavına girmelerini gerektirmeyecek bir sistem kurmalıyız.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 2021-2022 Akademik Yılı’nın hayırlara vesile olmasını diledi.