İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde, 2020-2021 eğitim- öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan 103 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra kamu kurum amirleri, akademik-idari personel ve aileler katıldı.

 

Üniversitedeki Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper söz aldı. Öğrencileri ve ailelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçisper, “Bugün burada İzmir Demokrasi Üniversitesi Ailesi olarak ilk mezuniyet törenimizi düzenlemenin mutluluğunu ve gururu içindeyiz. Dört yıl önce İzmir Demokrasi Üniversitesi henüz yeni kurulmuşken, aramıza katılan sevgili öğrencilerimizi büyük bir heyecan ile karşıladık. Her biri İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin bir ferdi olarak azimle ve kararlı bir şekilde çalıştı. Akademik ve sosyal projeleri birlikte başlattık ve nihayetinde başarı ile sonuçlandırdık.

 

Çok kısa süre içerisinde hızla gelişen ve gün geçtikçe başarılarıyla büyüyen üniversitemizde; 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitüde, 17 araştırma ve uygulama merkezlerinde yürütülen ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarıyla 8 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Üniversitemiz eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile örnek bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Bu anlamda öğrencilerimizin bizlere katkısı oldukça büyük. Öğrencilerimizin duyarlılığı ve farkındalığı, öğretim üyelerimizin azmi ve çalışkanlığıyla birçok projemizi hayata geçirdik. Üniversitemiz, uluslararası alanda akademik başarılarıyla, modern eğitim ve öğretim yaklaşımıyla, üniversite ile toplum iş birliğine önem veren tutumuyla, milli ve manevi değerlere duyduğu bağlılıkla en kısa süre içinde dünyanın lider araştırma üniversiteleri arasında yer almayı hedeflemektedir. Rektör olarak atandığım ilk günden itibaren belirttiğim gibi bir üniversitenin başarısını mezunlarının istihdam oranı ile orantılı kabul ediyorum.  Bu noktada en büyük sorumluluk mezunlarımıza düşüyor.

 

Sevgili mezunlar izninizle sizlere hem rektörünüz hem de bir hocanız olarak birkaç söz daha söylemek isterim;

 

Bugün gurur günümüz olduğu kadar ayrılık günüdür de. Hepiniz ayrı ayrı yönlere gidip ayrı ayrı yerlerde çalışacaksınız ve eminim ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında hem ülkemizi hem de kendinizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Bunun yanı sıra, gideceğiniz diyarlarda Üniversitemizin birer elçisi olacaksınız. Başarılarınızı, ülkemize duyduğunuz sevgi ile milli ve manevi değerlere bağlılığınızla bütünleştirmelisiniz. Alanınızda elde ettiği başarıları, övgüye haiz kişiliğinizle de sürdürmelisiniz. Ben İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin birer ferdi olarak bunu layığı ile yerine getireceğinizden eminim. Başarıya ulaşmak için yapmamız gereken tek şey kendinize güvenmek, hedefine odaklanmak ve çok çalışmaktır. Bu bağlamda hepinizi tebrik ediyor, çalışma hayatında başarılarınızı diliyorum.” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

 

Törende Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri Müzik Dinletisi ile mezun olan öğrencilerimiz ve ailelerine keyifli anlar yaşattı.

 

Müzik dinletisinin ardından Üniversitemiz birincisi Mimarlık Fakültesi mezunu Canan Hande Göçmen kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

 

Konuşmaların ardından üniversiteyi derece ile bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından “Başarı Belgesi” verildi ve tören diplomaların takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

 

Konuşmaların ardından üniversiteyi derece ile bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından “Başarı Belgesi” verildi ve tören diplomaların takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.