Hazırlık Muafiyet Sınavı Sonuçları(29 Eylül 2021)

İzmir Demokrasi Üniversitesi

Yabancı Diller Yüksekokulu

 

 

  • 29 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen Hazırlık Muafiyet Sınavı sonuçları Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ilan edilmiştir. https://obs.idu.edu.tr/ web sitesinden öğrenebilirsiniz.

 

Sınav sonuçları;

55 ve üstü arası puan olanlar ve İngilizce öğretmenliği ile İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden sınava girmeyen öğrenciler C kuru,

54-30 arası puan olanlar B kuru,

29 ve altı olanlar ve sınava girmeyen öğrenciler A kuru,

olmak üzere Hazırlık Okulunda eğitim alacaklardır.

 

Hangi kurda olduğunuz bilgisi için ekteki belgeyi kontrol edebilirsiniz.

 

  • Sınavda başarılı olan öğrenciler için isteğe bağlı olarak Hazırlık Okulunda eğitim alamazlar.

 

  • 2021 -2022 Akademik yılında Hazırlık sınıfında okutulacak kitapları aşağıdaki linkten temin edebilirsiniz.

Linkhttps://www.universitealisveris.com/

Okul Kodu: demokrasi2319

Siteye giriş yaptıktan sonra eğitim göreceğiniz kura göre seçiminizi yapmanız gerekmektedir.

 

  • İzmir Demokrasi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulama Esasları Madde 14 (2) uyarınca ilk senesinde devam koşulunu yerine getirmiş ancak başarısız olmuş ve ikinci senesinde kendi imkânları ile yabancı dil öğrenmek isteyen öğrencilerin muafiyet sınav sonuçlarının ilan edildiği günden itibaren 5 iş günü içerisinde Yüksekokul Sekreterliğine dilekçe vermeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerden ilgili yönetim kurulunun kararı ile devam mecburiyeti aranmayabilir. Kendi imkanlarıyla yabancı dil bilgisini geliştirmek isteyen öğrenciler Yükseköğretim Kurulunun belirlediği sınavlardan bir sonuç belgesi getirmeyi ya da bir sonraki İDÜ Muafiyet sınavından başarılı olmayı taahhüt etmiş sayılırlar.

Buna göre http://ydyo.idu.edu.tr/Fakulte/Formlar web sitesinde yer alan Devam Feragatı dilekçesinin ıslak imza ile imzalanıp Rektörlük binası B302 numaralı ofise elden ya da huseyin.yalcinkaya@idu.edu.tr mail adresine ibraz edilmesi gerekmektedir.

!! Dilekçesi kabul edilen öğrenciler Şubat 2022 Yarıyıl Muafiyet Sınavı ve Ağustos 2022 Yatay Geçiş Muafiyet sınavına (bu sınav yalnızca yatay geçiş ile başvuru yapan ve feragat dilekçesi verenler içindir) girebilirler. Bunun yanı sıra akademik yıl başında yapılan Hazırlık Muafiyet sınavına girebilirler.

 

  • 2021-2022 Akademik yılı dersleri 11 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır. Bu tarih itibariyle hem yüz yüze hem online derslerde yoklama alınmaya başlanacaktır. Hazırlık Okulunda derslerin %80’ine devam zorunluluğu vardır.

 

  • Hazırlık Okulunda eğitim görecek öğrencilerin ders programları ve diğer konularla ilgili tüm duyuruları idu.edu.tr/ web sitesinden takip etmeleri gerekmektedir. Buna ek olarak tüm sınıflar için akademik yıl başı oryantasyon etkinliği ilk ders saatinde yapılacak olup tüm öğrencilerin katılımı zorunludur.

 

  • Online dersler için öğrencilerin MS Teams uygulamasına erişim için web sitesinde yer alan adımları tamamlamaları gerekmektedir.