Zorunlu Hazırlık İngilizce Muafiyet Sınavı Duyurusu (15.09.2021)

ÖNEMLİ DUYURU!

  • Üniversitemizin öğretim dili tamamen (%100) veya kısmen (%30) İngilizce olan bölümlerine yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz ve hazırlık sınıfında bir önceki eğitim-öğretim yılında başarısız olmuş öğrenciler için yapılacak olan MUAFİYET sınavımız 29 Eylül 2021 tarihinde saat 10:30’da yüz yüze İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlük binasında yapılacaktır. Sınav 80 çoktan seçmeli Listening ve Use of English sorularından oluşmaktadır. Covid-19 tedbirleri doğrultusunda konuşma ve yazma bölümleri olmayacak, sınav tek günde bitecektir. Sınav süresi 150 dakikadır. Sınav örnek soruları için tıklayınız. 
  • Sınava girmek isteyen öğrencilerin en geç 27.09.2021 saat 10:00’a kadar Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden sınava katılmak istiyorum butonunu işaretlemeleri gerekmektedir. https://obs.idu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx
  • 2020-2021 Akademik yılında hazırlık eğitimi alıp başarısız olan öğrencilerin Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinde herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmayıp doğrudan sınava girebileceklerdir.

 

  • Yukarıdaki tabloda gösterilen sınavlardan herhangi birinden istenilen puanı almış olan öğrenciler sınav sonuç belgelerini Ekle/Sil haftası sonuna kadar ibraz etmeleri halinde Hazırlık eğitiminden muaf sayılacak olup birinci sınıf bölüm derslerine başlayabileceklerdir.
  • Yapılacak olan muafiyet sınavı aynı zamanda seviye tespit sınavı olarak da kullanılacak olup öğrencilerin cevaplarını buna göre vermeleri önem arz etmektedir. Sizlerin doğru seviyede sınıflarda yer almanız için bu sınava katılmanız gerekmektedir. Üniversiteye yabancı dil puanıyla yerleşen öğrenciler muafiyet sınavına girmedikleri takdirde doğrudan ileri düzey olan C kurundan eğitimlerine başlarlar. Diğer bölüm öğrencileri ise sınava girmedikleri takdirde temel düzey olan A kurundan eğitime başlarlar.
  • Muafiyet sınavından İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri için 100 üzerinden en az 80 puan alanlar, diğer %100 ve %30 İngilizce programlarda eğitim veren bölümler için ise 100 üzerinden en az 70 puan alanlar zorunlu hazırlık sınıfından muaf tutularak kayıtlı oldukları programlardaki öğrenimlerine başlarlar.
  • Sizler için gerekli tedbirler alınacaktır. Girişte ateş ölçümü yapılacak ve dezenfektan bulunacaktır ve seyreltilmiş sınıflarda sınava alınacaksınız.

·     Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

  • Öğrencilerin fotoğraflı kimlik ibraz etmeleri
  • Öğrenciler sınav için kendi kırtasiye malzemelerini yanlarında
  • Öğrenciler sınav saatinden en az 1 saat önce binada hazır bulunmalıdır.
  • Maskesiz öğrenciler binaya alınmayacaktır.
  • Öğrenciler sınav sırasında yanında cep telefonu bulundurmamalıdır. Sınav sabahı sınav binası girişinde emanet imkânı bulunacaktır.
  • Optik formlara   öğrenci   numaranızı   işaretleyeceksiniz   bu    yüzden    İDÜ öğrenci

 numaralarınızın yanınızda olduğundan emin olunuz. OBS üzerinden giriş yaptığınızda “Öğrenci numaranızı öğrenmek için TIKLAYINIZ” butonuna tıklayarak öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.

-HES kodu riskli olan öğrenciler binaya alınmayacaktır. HES kodunu uygulama üzerinden gösteren öğrencilerin geçişi sadece barkod okutma şeklinde olacağı için zaman kazandırıcı olacaktır. Barkod yoksa da gelen kodu girişte personele söylemeleri gerekecektir. Barkod okutan öğrenciler barkod okuttuktan sonra cep telefonlarını emanete verebileceklerdir.

Tüm öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir akademik yıl dileriz.

Yabancı Diller Yüksekokulu