Aşağıseyit Höyüğü Kazısına İlk Kazma Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Tarafından Vuruldu

İzmir Demokrasi Üniversitesi adına Denizli İli Çal İlçesi Aşağıseyit Höyüğünde yer alan ve yüzey araştırmaları sonucu Bakır Çağı’ndan bu yana yerleşimin olduğu tahmin edilen kazılarda Hitit kentlerinden Louwanda’nın izi sürülüyor.  Bu kazı çalışmasının ilk kazması Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tarafından vuruldu.

İlk Kazma törenine İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra Denizli  İl Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Müze Müdürü Dr. Bahadır Duman, Denizli Arkeoloji Müdürü Nail Uyar, İzmir Demokrasi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Çal Belediyesi yetkilileri, kazıda görevli hocalarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Kazı ile ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, üniversite olarak Yukarı Menderes havzasında iki arkeolojik kazı yürüttüklerini, Aşağıseyit Höyüğü’ndeki üçüncü kazıyla büyük potansiyele sahip yörenin turistik cazibesini de arttırmayı öngördüklerini dile getirdi.