Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper YÖK’ün Akademide Kadının Güçlenmesine Yönelik Yeni Politikalar Toplantısı’na Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, YÖK’te düzenlenen Akademide Kadının Güçlenmesine Yönelik Yeni Politikalar Toplantısı’na katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Türkiye’de görev yapan kadın rektörler ile akademide kadının güçlenmesine yönelik bir çalışma başlattıklarını bildirdi. Saraç, bu kapsamda, kadın akademisyen oranlarıyla ilgili yakalanan ivmenin devam ettirilmesi, güvenli kampüs gibi konularda belirleyecekleri kriterlere göre üniversiteleri bir sıralamaya tabi tutacaklarını ve bu sıralamayı kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. YÖK Başkanı Saraç, yükseköğretim sisteminde görev alan kadın rektörlerle bir araya gelmelerinin çok yararlı sonuçlarının bulunduğunu ifade etti. Saraç, “Türkiye’nin kadın akademisyen sayısında çok iyi durumda olduğunu hatta Batı Avrupa ülkeleri ile mukayese edilmeyecek düzeyde üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Kadın akademisyen sayımız Türk akademisi için yüz akı bir durum.” dedi.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ise kadın akademisyenler ve üniversitelerde kadın profili konusunda bugüne kadar verdiği desteklerden ötürü YÖK Başkanı Saraç’a teşekkür etti.

 

Haber ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2021/yok-baskani-sarac-kadin-rektorlerle-toplanti-duzenledi.aspx