2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde İzmir Demokrasi Üniversitesi Üç Ayrı Kategoride Ödül Kazandı

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) 2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni 5 Mayıs 2021 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlendi. Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Rektörler ve üniversitelerde engelli öğrenci birim sorumluları ve ödüllerin değerlendirilmesinde katkı sağlayan panelistler katıldı.

 

İzmir Demokrasi Üniversitesine Üç Ayrı Kategoride “Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü”

 

İzmir Demokrasi Üniversitesi 2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’ni almaya hak kazanan üniversitelerin açıklandığı törende; sosyo-kültürel erişilebilirlik alanında mavi, eğitimde erişilebilirlik alanında yeşil ve mekânda erişilebilirlik alanında turuncu bayrak aldı.

 

İstanbul Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi ile üç alanda da bayrak almaya hak kazanan İzmir Demokrasi Üniversitesi, mavi, yeşil ve turuncu bayrak almaya üniversiteler arasında “en genç üniversite” olma başarısını gösterdi.

 

Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper konu hakkındaki açıklamasında; 4 yıl gibi kısa bir sürede İzmir Demokrasi Üniversitesinin çok ciddi gelişim gösterdiğini, üniversitede engelli öğrencilere her alanda destek verildiğini belirtip Üniversite olarak mavi, yeşil ve turuncu bayrak almadan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Rektör Tunçsiper; İzmir Demokrasi Üniversitesinin sadece engelli öğrencilere değil toplumdaki tüm engelli bireylere hizmet sunan örnek bir üniversite olmayı hedeflediğini ifade etti.

 

21 Üniversiteden 108 Programa “Engelsiz Program Nişanı” Verildi

 

Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına verilen “Engelsiz Program Nişanı” için yapılan 108 başvuru arasından 2 üniversiteden 7 programa Engelsiz Program Nişanı verildi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 10 bayrak ödülü ile en çok bayrak ödülü alan üniversite olurken, Aksaray ve Harran Üniversiteleri 9’ar bayrak ödülü ile ikinci; İstanbul ve Yozgat Bozok Üniversiteleri ise 8’er bayrak ödülü ile üçüncü sırada yer aldı.

 

“Eğitimde Erişilebilirlik” kategorisinde en çok bayrağı İstanbul Bilgi Üniversitesi, “Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik” kategorisinde ise en çok bayrağı İstanbul Üniversitesi aldı.