“Zeytin Dalı Harekatı” Hakkında Basın Açıklaması

 

 

Enerji koridorlarına yakınlığımız, İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının önemi, Komşularımızla yüzyıllara dayanan akrabalık ilişkileri, Semavi dinlerin merkezlerine olan yakınlığımız ve her şeyden önemlisi bizi ayrıştırmak istedikleri her konu sonrasında birbirine daha sıkıca kenetlenen bir millet.

Asker ve Polisimizin güzergahlarına yerleştirilen mayınlar, sivil halka yapılan bombalı saldırılar, Camilerimize ibadet sırasında atılan füzeler, kaçırılan mühendisler işte bunların önüne geçmek için yapılan Meşru Müdafaa amaçlı  TSK’nın gerçekleştirdiği AFRİN operasyonu.

İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak Devletimizin, Askerimizin yanındayız ve sonuna kadar AFRİN operasyonunu destekliyoruz. Ülkemizi ve tüm insanlığı TERÖR illetinden  kurtarmak ve göç etmek zorunda kalan Suriyeli mültecileri tekrar vatanlarına göndermek için yapılan operasyonun arkasındayız.

23 Ocak 2018 tarihinde Rektör, Öğretim Üyeleri,İdari kadro ve öğrenciler olarak TÜRK KIZILAY’ına inşallah ihtiyaç olmaz duasıyla verdiğimiz kan bağışlarıyla Mehmetçiklerimizin yanında olduğumuzu onlara hissettirmek istedik.

Operasyon sırasında memnuniyetle gözlemlediğimiz, bizleri gururlandıran Savunma sanayimizdeki gelişmelerinde ileriki yıllarda ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz.

Saygılarımızla,

 

Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER

İzmir Demokrasi Üniversitesi

REKTÖR