Rektörümüz Tunçsiper’den Bahar Yarı Yıl Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemi dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Rektör Tunçsiper yayımladığı mesajında,

 

“Covid-19 pandemisi sırasında İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığının uzman ekibi yardımıyla Microsoft Teams uzaktan eğitim platformu ile tüm öğrencilerimizi dahil ettiğimiz etkin bir eğitim imkanını sunmayı başardık ve ara sınavları da başarıyla tamamladık ve güz yarıyılını tamamladık. Salgınla ilgili alınan tedbirler gereği uygulamalar konusunu ödev ve projeleri, Microsoft Teams platformumuz aracılığıyla sürdürdük.

 

15 Mart 2021 tarihi itibariyle de 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar dönemine girmiş bulunmaktayız. 04 Şubat 2021 tarihli senato toplantısında, devletimizce alınan tedbirlere uygun şekilde, Bahar döneminde Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi derslerinin eş zamanlı (senkron) ve canlı ders şeklinde uzaktan öğretim yöntemiyle yürütülmesine, 26 Nisan 2021 tarihiyle uygulamalı derslerin yüz yüze yapılması kararı alındı. Buna ek olarak vize, final ve bütünleme sınavlarının ise salgın süreci doğrultusunda daha sonra değerlendirilmesine karar verildi.” dedi.

 

Rektör Tunçsiper, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminin tüm öğrencilerimiz ile birlikte akademik ve idari çalışanlarımıza hayırlı olmasını dileyerek, başarılarla dolu bir dönem temenni ettiğini söyleyerek mesajını sonlandırdı.