Rektörümüz, Ege TV “Anadolu’nun Nabzı” Programına Canlı Yayın Konuğu Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ulusal olarak yayın yapan Ege TV’de “Anadolu’nun Nabzı” programının canlı yayın konuğu oldu.

 

Ramazan Karaca’nın yapımcısı ve sunucusu olduğu programda, 2017 yılında İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne kurucu olarak atanan Rektörümüz, Türkiye’nin 130 Devlet Üniversitesi’nin 7 kadın Rektöründen birisi olduğunu dile getirerek; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kendisini konuk ettiği için Ramazan Karaca’ya teşekkürlerini dile getirdi.

 

Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper konuşmasında Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin %53’ünün kız, %47’sinin erkek olduğuna dikkat çekerek, günümüzde kadınların eğitim konusunda bir farkındalığa sahip olduğunu, kadın istihdamının da bu anlamda anlamlı derecede yükseldiğini vurguladı. Bu durumu üniversiteler nezdinde görülebileceğini, akademide araştırma görevlisi olma oranının kadınlar arasında daha yüksek olduğunu ifade etti. Bu anlamda İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak kadınların toplumsal hayattaki sorunlarına yönelik hem sosyo-kültürel hem de akademik çalışmalar yürüttüklerini, Üniversitemiz bünyesinde Kadın ve Aile çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunduğunu, ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı Kadın ve Aile Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı’nın yer aldığını vurguladı.

 

Programda, kısa süre içerisinde Üniversitemizin hızlı gelişimini YÖK nezdinde başarılarıyla ortaya koyduğunu vurgulayan Rektörümüz, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin akademik ve idari personeliyle ve öğrencisiyle büyük bir aile olarak huzur içinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.