Rektör Tunçsiper’den “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Tunçsiper mesajında, “Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; tüm dünyada kadınların haklarının savunulduğu, daha huzurlu yaşam özlemlerinin dile getirildiği, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlarımız, kutsal bir görev olan annelik görevinin yanı sıra, iş hayatında da yer alarak, hem aile hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır. Bugün, eğitim, sağlık, hukuk, sanat ve bilim gibi sayısız alandaki çalışmalarıyla dünya çapında başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının artması övünç kaynağımızdır.

 

Üniversitemiz, kadına saygı üzerine kurulan kültürümüz ve kadına saygıya dayalı inancımızın bir gereği olarak kişisel, akademik ve entelektüel gelişimi sağlayacak ve destekleyecek cinsiyet kimliği ayrımcılığının gözetilmediği bir üniversite ortamını oluşturmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda, kadın akademisyenlerimizin, üniversitemizin yönetim kademelerindeki konumları ve bölümlere göre dağılımı ile kadın çalışanlarımızın sayısının geçmiş yıllara nazaran artmış olması gücümüze güç katmaktadır.

 

Kadınlarımızın adalet ve eşdeğerlik ilkeleri doğrultusunda, ailelerine ve ülkelerine katkı sağlayacaklarına, sorumluluk üstleneceklerine, hiç kimsenin ayrımcı muamelelere maruz kalmayacağı Yeni Türkiye’nin inşasında aktif rol üstleneceklerine ve ülkemizin 2023 hedeflerini yakalamasında pay sahibi olacaklarına yürekten inanıyorum.

 

Bu vesileyle başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan kadınlarımızın, üniversitemizin kurumsal gelişmesine büyük katkıları olan kadın akademisyenlerimizin ve tüm kadın personelimizin Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.