3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İzmir Demokrasi Üniversitesi otizmli Serra’ya Emanet

Üniversitemizde geçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık etkinliği kapsamında otizmli Serra ÖZGENCAY’ı makamda ağırladık. Bu anlamlı günde rektörlük makamını otizmli Serra ÖZGENCAY’a bırakarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirip, Şehit Ömer HALİSDEMİR Lisesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencisi ve İZOT korosunda korist olan Berra’nın, Dr. Öğretim Üyesi Orçun BERRAKÇAY ile gitar eşliğinde seslendirdiği şarkılara eşlik ettik. Eğlenceli anlara sahne olan bu etkinlikte masa tenisinde Türkiye şampiyonluğu bulunan aynı zamanda Mavi Ege Spor Kulübü sporcusu olan Serra ile bir sonraki buluşmada masa tenisi oynamak ve geçmişte iki sene profesyonel olarak kuaförlük yapmış olan Serra’dan saçlarıma fön çekme için sözleştik. Yeni kurulmuş bir Üniversite olarak, engelleri aşan ve toplumun her kesimini birleştirme yolunda hızla ilerleyip, özel gereksinimli bireylere yönelik etkinlikleri ve çalışmaları daha da artırmayı hedefliyoruz. Anne Nilgün ÖZGENCAY etkinlikten dolayı çok mutlu olduğunu ,gururlandığını ve gelecekte Serra’nın öğrencimiz olmayı istediğini ifade etti.