Fen Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Başvuru Sonuçları

Yatay Geçiş Sonuçları

KAYIT İŞLEMLERİ

Kesin Kayıt Formu İçin Tıklayınız

İzmir Demokrasi Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 13-16 EKİM 2020 tarihlerinde kesin kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Kesin kayıtların tamamlanmasından sonra kontenjan açığı olması durumunda yedek aday sıralaması dikkate alınarak 19 EKİM 2020 tarihinde yedek adaylar ile iletişime geçilecektir. Kayıt işlemleri online yapılacaktır.

• Öğrenci numaranızı sorgulamak için şu adresi ziyaret ediniz: https://obs.idu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx
  • Pandemi sebebiyle kayıt işlemleri online gerçekleştirileceği için KESİN KAYIT FORMU’nun doldurularak, imzalı taranmış kopyasının (ya da fotoğrafının) fbe.belge@idu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Kesin kayıt işlemlerine dair dilekçenizin enstitümüze ulaşmasından sonra öğrenci numaranız otomasyon sistemine giriş yapabilmeniz için aktif hale getirilecektir.
  • Kaydınız tamamlandıktan ve öğrenci numaranızı edindikten sonra otomasyon sistemine giriş yaparak ders seçimi yapmak için ise http://obs.idu.edu.tr adresini ziyaret ediniz.

ÖNEMLİ NOT 1: Tezsiz yüksek lisans programlarımıza kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıt formu ile birlikte harç ödeme dekontlarını fbe.belge@idu.edu.tr adresine göndermesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT 2: ERKEK ADAYLAR İÇİN;

Askerlik ile ilgili belgenin de fbe.belge@idu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

-Askerliğini yapmış olanlar için Askerlik Terhis Belgesi

-Askerliğini henüz yapmamış adaylar için, Askerlik Tecil istediğine dair dilekçe

-Askerlik şubesinden alınmış Askerlik müsaade (durum) belgesi. (E-Devlet sisteminden alınabilir.)

Tezsiz Yüksek Lisans Programı Harç Ücreti ve Banka Bilgileri

Bir Dönem için Öğrenim Ücreti 2.475-Tl (İkibindörtyüzyetmişbeş tl)’dir.

T.C. Ziraat Bankası Fahrettin Altay Şubesi

Şube Kodu: 1533 Hesap No: 8056 0649 5025

IBAN: TR 8300 0100 1533 8056 0649 5025

İletişim Bilgileri:

Adres: İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlük Binası, Fen Bilimleri Enstitüsü- Zemin Kat

Üçkuyular Mahallesi Gürsel Aksel Bulvarı No:12-14 Karabağlar / İzmir

Tel: 0 (232) 260 10 01 (162)