Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Başvuru Sonuçları ve Kayıt Duyurusu

T.C.

İzmir Demokrasi Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Kayıt Duyurusu

 

SINAV SONUÇLARI

KESİN KAYIT FORMU

 

İzmir Demokrasi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 13-16 EKİM 2020 tarihlerinde kesin kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Kesin kayıtların tamamlanmasından sonra kontenjan açığı olması durumunda yedek aday sıralaması dikkate alınarak 19 EKİM 2020 tarihinde yedek adaylar ile iletişime geçilecektir. Kayıt işlemleri online yapılacaktır.

 

Asil kayıt hakkı kazanan adayların dikkatine;

 

  • Öğrenci numaranızı sorgulamak için şu adresi ziyaret ediniz:

 

https://obs.idu.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

 

  • Pandemi sebebiyle kayıt işlemleri online gerçekleştirileceği için aşağıda yer alan KESİN KAYIT FORMU’nun doldurularak, imzalı taranmış kopyasının (ya da fotoğrafının) sbe.belge@idu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Kesin kayıt işlemlerine dair dilekçenizin enstitümüze ulaşmasından sonra öğrenci numaranız otomasyon sistemine giriş yapabilmeniz için aktif hale getirilecektir.
  • Kaydınız tamamlandıktan ve öğrenci numaranızı edindikten sonra otomasyon sistemine giriş yaparak ders seçimi yapmak için ise http://obs.idu.edu.tr adresini ziyaret ediniz.

 

ÖNEMLİ NOT 1: ERKEK ADAYLAR İÇİN;

Askerlik ile ilgili belgenin de sbe.belge@idu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

        -Askerliğini yapmış olanlar için Askerlik Terhis Belgesi

        -Askerliğini henüz yapmamış adaylar için, Askerlik Tecil istediğine dair dilekçe

        -Askerlik şubesinden alınmış Askerlik müsaade (durum) belgesi. (E-Devlet sisteminden alınabilir.)

 

ÖNEMLİ NOT 2: Eğitim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programına kayıt yaptıracak adaylar Kamu veya özel öğretim kurumlarında, kadro karşılığı en az 3 (üç) öğretim yılı, öğretmen veya yönetici olarak çalışmış olmak. Başvuru esnasında en az 3 (üç) yıl kadrolu şekilde, öğretmen / yönetici / maarif müfettişi olarak çalıştığına ilişkin onaylı hizmet belgesini sbe.belge@idu.edu.tr  adresine göndermelidirler.