Ek Kontejan ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler için Zorunlu Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı Duyurusu

İzmir Demokrasi Üniversitesi

Rektörlük binasında yapılacaktır. Sınav 80 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır .Covid-19 tedbirleri doğrultusunda konuşma ve yazma bölümleri olmayacak, sınav tek günde bitecektir. Sınav süresi 120 dakikadır. Sınav örnek soruları için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hazırlık Muafiyet/ Seviye Tespit Sınavı Soru Örnekleri İçin Tıklayınız

Yapılacak olan muafiyet sınavı aynı zamanda seviye tespit sınavı olarak da kullanılacak olup öğrencilerin cevaplarını buna göre vermeleri önem arz etmektedir. Üniversiteye yabancı dil puanıyla yerleşen öğrenciler muafiyet sınavına girmedikleri takdirde doğrudan ileri düzey olan C kurundan eğitimlerine başlarlar. Diğer bölüm öğrencileri ise sınava girmedikleri takdirde temel düzey olan A kurundan eğitime başlarlar.

Muafiyet sınavından İngilizce Öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri için 100 üzerinden en az 80 puan alanlar, diğer %100 ve %30 İngilizce programlarda eğitim veren bölümler için ise 100 üzerinden en az 70 puan alanlar zorunlu hazırlık sınıfından muaf tutularak kayıtlı oldukları programlardaki öğrenimlerine başlarlar.

Sizler için gerekli tedbirleri alınacaktır. Girişte ateş ölçümü yapılacak ve dezenfektan bulunacaktır ve seyreltilmiş sınıflarda sınava alınacaksınız.

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

– Öğrencilerin fotoğraflı kimlik ibraz etmeleri gerekmektedir.

-Öğrenciler sınav için kendi kırtasiye malzemelerini yanlarında getirmelidir.

-Öğrenciler sınav saatinden en az 1 saat önce binada hazır bulunmalıdır.

-Maskesiz öğrenciler binaya alınmayacaktır.

-Öğrenciler sınav sırasında yanında cep telefonu bulundurmamalıdır.

-Optik formlara öğrenci numaranızı işaretleyeceksiniz bu yüzden İDÜ öğrenci numaralarınızın yanınızda olduğundan emin olunuz.

Sınav Bilgileri

15/10/2020 Tarihinde Saat: 13:30 – 15:30 saatleri arasında A109’no lu sınıfta yapılacaktır.

Ek Kontenjan ile Üniversitemize yerleşen  Öğrenciler için Zorunlu Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı Duyurusu :