Hazırlık Muafiyet Sınavı Sonucuna İlişkin Duyuru

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

 

  • 05.10.2020 tarihinde girmiş olduğunuz İngilizce hazırlık muafiyet sınavı sonuçlarınız OBS sistemi https://obs.idu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx üzerinden ilan edilmiştir.
  • İngilizce öğretmenliği ve İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencileri için 80 puan ve üzeri alanlar ile diğer bölümlerden 70 ve üzeri puan alanlar hazırlık sınıfından muaf olmuştur ve derslerine 1.sınıftan devam edeceklerdir.
  • Hazırlık eğitimi alacak olan öğrenciler ise Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde derslerine başlayacaktır. Bu öğrencilerin sınıfları en kısa sürede Microsoft Teams programı üzerinden sorumlu öğretim görevlisi tarafından oluşturulacak ve öğrenciler ekiplerine otomatik olarak eklenecektir. Online sınıflarınıza kaydolmak için başka herhangi bir işlem yapmanız gerekmemektedir.
  • Kur ve sınıf bilgilerinizi Microsoft Teams üzerinden oluşturulacak olan ekipten en kısa sürede öğrenebileceksiniz.
  • Hazırlık dersleri 19.10.2020 tarihinde sabahçı gruplar için 09.00’da, öğlenci gruplar için 13.30’da başlayacaktır. Sabahçı ya da öğlenci bilgisi ekiplerdeki sınıf isminin yanında yer alacaktır. Ders programlarınız aynı günde yine Microsoft Teams üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.
  • Dersleriniz başlamadan önce en kısa sürede Microsoft Teams’i https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-365/microsoft-teams/download-app
    linkinden bilgisayar, tablet ya da telefonunuza indirmeniz gerekmektedir.
  • Satın almanız gereken kitaplarla ilgili bilgiye http://ydyo.idu.edu.tr/Fakulte/DuyuruSecim/931
    linkinden ulaşabilirsiniz.
    Sınıf adı A ile başlayanlar temel düzey (Level 1)
    Sınıf adı B ile başlayanlar orta düzey (Level 2)
    Sınıf adı C ile başlayanlar üst düzey (Level 3) kitaplarını alacaklardır.