15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Şiir Yarışması

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ

ŞİİR YARIŞMASI


15 Temmuz 2016 tarihinde hain terör örgütünün ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne karşı yapmış olduğu darbe girişimi, halkımızın ve güvenlik güçlerinin direnişi sonucu başarısızlığa uğratılmıştır. Bugün 4. yılını Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak kutladığımız 15 Temmuz, Türk halkının demokrasiye olan bağlılığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü gösteren önemli bir gündür.

İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından, Türk halkının destan yazdığı bugünün anlam ve önemini unutmamak ve nesilden nesile aktararak milli birlik bilincini kuvvetlendirmek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında “15 Temmuz- Demokrasi ve Millî Birlik” konulu şiir yarışması düzenlenecektir.

 

Şiir Yarışması Katılım Şartları

  1. Yarışma İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından düzenlenmektedir.
  2. Yarışmaya İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencileri katılabilir.
  3. Yarışamaya gönderilen eserler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili olmalıdır. İçerik bakımından uygun olmayan eserler değerlendirmeye alınmaz.
  4. Her yarışmacı yalnız bir eserle yarışmaya katılabilir.
  5. Şiirlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olması gerekir.
  6. Yarışmacılar sadece kendilerine ait eserlerle katılabilirler. Yarışmaya gönderilen eserlerin hukuki sorumluluğu eser sahibine aittir. Üçüncü kişilerin eserin telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda eser sahibi, uğrayacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.
  7. Her şiir en az 10 en fazla 50 dize olmalıdır.
  8. Yarışmaya katılacak şiirler, 12 punto, 1.5 satır aralığı ve Times New Roman karakteri ile yazılmalıdır.
  9. Şiirlerde; yazarın şahsi bilgilerini açığa çıkaran ad, adres, işaret, ima veya mahlas yer almamalıdır. Eserin sol üst kısmında eser sahibinin oluşturduğu rumuz veya şifre kullanılması gerekmektedir. Rumuz anlamlı veya anlam taşımayan kelimelerden; şifre ise en az 6 (Altı) karakterden oluşan rakamlardan oluşmalıdır. Eser üzerinde rumuz ve şifre dışında herhangi bir şahsî bilgi yer alması durumunda, eser değerIendirmeye alınmaz.
  10. Adaylar yarışmaya katılmak istediklerini bildirir e-postalarında ad-soya d, öğrenci numarası, bölüm adı gibi kimlik bilgilerini ve iletişim bilgilerini belirtmeli, aynı e-postaya eserlerini dosya olarak eklemelidir.
  11. Değerlendirme, üç kişiden oluşan komisyon üyeleri tarafından yapılacaktır.
  12. Değerlendirme sonucunda kazanan eser sahibi, üniversitenin web sayfasından ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacaktır.
  13. Kazanan eser sahibi, Üniversitemiz tarafından ödüllendirilecektir.
  14. Yarışmanın son başvuru tarihi 10 Temmuz 2020
  15. Değerlendirme sonucunun ilan tarihi 15 Temmuz 2020
  16. Yarışmanın katılım şekli:  E-Posta, 15temmuzyarismasi@idu.edu.tr



ŞİİR YARIŞMASI KRİTERLERİ VE PUANLAMA SİSTEMİ

 

İzmir Demokrasi Üniversitesinin düzenlemiş olduğu “15 Temmuz-Demokrasi ve Millî Birlik” konulu yarışmaya gönderilecek olan eserler aşağıdaki ölçütlere göre puanlanacaktır:

 

  1. Konuya hâkimiyet (20 Puan)
  2. Eserin Özgünlüğü (20 Puan)
  3. Şiirin İmge ve Çağrışım Değeri (10 Puan)
  4. Duygu ve düşünce zenginliği (10 Puan)
  5. Türkçenin etkin kullanımı (10 Puan)
  6. Şiirin isminin içerik ile uyumu (10 Puan)
  7. Söz sanatlarını kullanma becerisi (10 Puan)
  8. Şiirin ahenk değeri (10 Puan)

 

Başvuru için son tarih: 10 Temmuz 2020

Bilgi için: www.idu.edu.tr

e-posta: 15temmuzyarismasi@idu.edu.tr