Üniversitemiz, ülkemizin başarılı sağlık çalışmaları içerisinde yer alacak uzman doktorları, sağlık personellerini yetiştirebilmek ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ile afiliye edilerek ortak kullanım protokolü imzalamıştır.

2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın, şahsımı İzmir Demokrasi Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü’ne atama kararnamesi ile üniversitemizin sıfırdan başlayan 3 yıllık eğitim sürecinde; 10 fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitü, 37 lisans, 60 yüksek lisans ve doktora programı açılmıştır. Bu süreçte 200 öğretim üyesi ve 5500 öğrenci ile yükseköğretimde ülkemize genç ve dinamik bir üniversite kazandırılmıştır. Covid-19 süreci kapsamında 23 Mart’ta öğrencilerimize online (canlı) platformda sınıf ortamı oluşturularak eğitimlere kesintisiz devam edilmiştir.


Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Sağlık Bakanlığımız, pandemi sürecinde göstermiş olduğu çalışmalar ve önlemler ile dünyada örnek teşkil etmiştir. Üniversitemiz, ülkemizin başarılı sağlık çalışmaları içerisinde yer alacak uzman doktorları, sağlık personellerini yetiştirebilmek ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ile afiliye edilerek ortak kullanım protokolü imzalamıştır.


Üniversitemize bu imkânın sağlanmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a, Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Muhammet Güven’e, İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’a, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Hilmi Ataseven’e ve İzmir İl Sağlık Müdürümüz Sayın Op. Dr. Mehmet Burak Öztop’a teşekkür ederim.


Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper


İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü