İZOT Evden Otizm Festivali düzenlendi. İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu Kurucu Şefi ve aynı zamanda İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Kısmi Zamanlı Öğretim Görevlisi Dr. Orçun Berrakçay koordinatörlüğünde geçekleşti.

Covid-19 salgını sebebiyle evde kalınan bu günlerde otizmli bireylerin hayatlarına renk katmak, yeni yetenekleri ortaya çıkarmak, ailelere motivasyon sağlamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 4- 22 Mayıs 2020 tarihleri arasında İZOT Evden Otizm Festivali düzenlendi. İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu Kurucu Şefi ve aynı zamanda İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Kısmi Zamanlı Öğretim Görevlisi Dr. Orçun Berrakçay koordinatörlüğünde geçekleşen bu festival; BJK Kabataş Vakfı, İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korusu, ODER Otizm Derneği ve Müzik Otizm işbirliğiyle, Haydi Yeteneğini Göster! sloganıyla “izmirizot” Instagram hesabı üzerinden yapıldı. 11 canlı yayın boyunca farklı illerden ve yurtdışından 64 otizmli bireyin performansı ve içerisinde Sumer Ezgü, Burak Kut gibi ünlülerin de olduğu 29 konuğun katılımıyla gerçekleşen festivale Universitemizden Dr Öğretim Üyesi Burcu Seher CALIKOGLU da katıldı. CALIKOGLU otizmli bireyler için yapmış oldukları çalışmaları ve otizimli öğrencimizin bulunduğu Müzik Bölümü öğretim üyeleri ile yapmış oldukları işbirliklerini anlattı. Festivalde ayrica Üniversitemiz Müzik Bolumu 2. Sınıf Öğrencisi Beril ZORLU muhteşem bir piyano performansı sergiledi. Otizm Festivali 22 Mayis 2020 aksamı Instagram üzerinden Final Gecesi canlı yayınıyla sona erdi.