TÜBİTAK’ın 2019 yılı 2. Dönem 1001 araştırma projeler arasında öğretim üyemiz Doç. Dr. Mustafa AÇA’ yer aldı.

TÜBİTAK’ın 2019 yılı 2. Dönem 1001 araştırma projeleri desteği başvuru sonuçları açıklandı. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa AÇA’nın yer aldığı 219K139 kodlu ve “Kaz Dağları Çevresindeki Kırsal Yerleşmelerde Geleneksel Ekolojik Bilginin Yansımaları” başlıklı proje, kabul edilen projeler arasında yer aldı. Proje, TÜBİTAK tarafından desteklenen 186 proje arasında alanındaki tek SOBAG projesi oldu. TÜBİTAK’ın en kapsamlı proje programı kapsamında destek alan projenin paydaşları arasında Üniversitemiz haricinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi yer almaktadır.