Yükseköğretim Kurulu ‘Tıp Dekanlar Konseyi ‘ toplantısı 17.04.2020 Cuma günü YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ’ ın katılımlarıyla e-toplantı yöntemiyle gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu ‘Tıp Dekanlar Konseyi ‘ toplantısı 17.04.2020 Cuma günü YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ’ ın Açılış Konuşmaları ile başlayıp, YÖK Başkanvekili Sayın Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOĞLU başkanlığında, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Zeliha KOÇAK TUFAN’ ın da katılımıyla e-toplantı yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıda COVİD-19 pandemisi sürecinde Uzaktan Eğitim, Sınavlar, Staj ve İntörnlük Süreçlerinin düzenlemesi konuları görüşüldü. ‘Tıp Dekanlar Konseyi ‘ toplantısına İzmir Demokrasi Üniversitesi’ ni temsilen Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Berna Dirim Mete katılmış olup, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nin Senkron olarak Uzaktan Eğitime hızla geçiş süreci, pratik uygulamaların büyük bölümünün Sanal Mikroskobi, online senkron Maket Uygulama dersleri şeklinde yapılışı ve sınav uygulama planlanları hakkında YÖK Başkanvekilimiz, YÖK Yürütme Kurulu Üyemiz ve diğer Dekan Hocalara bilgi aktarımında bulunmuştur.