İzmir Demokrasi Üniversitesinden İlkler Devam Ediyor. Diğer Fakültelerimiz Gibi Tıp Fakültemizde Canlı Olarak Uzaktan Eğitim Veriyor..

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİNDEN İLKLER DEVAM EDİYOR. DİĞER FAKÜLTELERİMİZ GİBİ TIP FAKÜLTEMİZDE CANLI OLARAK UZAKTAN EĞİTİM VERİYOR.

 

YÖK ün Yüksek Öğretim Kurumlarının da uzaktan eğitime geçmesini tavsiye etmesiyle birlikte İDÜ Tıp Fakültemiz de 23.03.2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime başlamıştır. Eş zamanlı -canlı yapılan uzaktan eğitim öğrencilerimiz ile eğitmenlerinin amfide ders işliyor gibi sanal ortamda buluşmasını sağlamaktadır. Henüz 3 yıllık bir devlet üniversitesi olmamız gözününe alındığında eş zamanlı – canlı uzaktan eğitime hemen geçebilmenin ve Tıp Eğitiminde ülkemizin ilkleri arasında yer alabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Uzaktan eğitim sistemimizi 2 yıl önce kurmuş olmamız ve akademik personelimize bu uygulamanın eğitimini önceden vermiş olmamız hızla ve canlı olarak sistemi uygulayabilmemizi sağladı. Tıp Fakültesi eğitimimizin pratik kısımlarının bir bölümü öğretim üyelerimiz tarafından canlı uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilen maket, laboratuvar uygulamaları olarak devam etmektedir. Bu eş zamanlı eğitime ek olarak her öğretim üyemiz dersini baştan sona kayıt etmektedir. Böylece öğrencilerimiz eş zamanlı olmayarak da derslerine istediklerinde ulaşacaklardır. Özellikle İnternet erişimi zorluğu çeken öğrencilerimiz için bu yöntem çare olmaktadır. Eğitim sürecimiz yıl başında planlanan programla birebir uyumlu olarak devam etmektedir. Tıp Eğitiminde laboratuvar ortamında birebir uygulanması gereken pratik uygulamalar ise telafi dersleri olarak fakültemiz eğitime açıldığında yapılacaktır.
Biliyoruz ki yüz yüze eğitimin en büyük savunucuları olan dünyaca ünlü tıp eğitimcilerinin büyük bölümü de teknolojinin geldiği noktada yüz yüze eğitimin tek yol olamayacağını beyan etmektedirler.
Uzaktan eğitime Tıp Fakültesinde eş zamanlı-canlı olarak geçebilmiş ilk Üniversitelerden biri olarak, öğrenme sürecinin sadece ders içeriklerinin İnternet’ten paylaşıldığı değil, eğitici-öğrenci ve öğrenci-öğrenci arasında etkileşimin olduğu, eş zamanlı canlı eğitimin ve eş zamanlı olmayan eğitim ve materyalin bir arada kullanıldığı bir süreç olması gerektiğini düşünüyoruz. Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü.Biliyoruz ki yüz yüze eğitimin en büyük savunucuları olan dünyaca ünlü tıp eğitimcilerinin büyük bölümü de teknolojinin geldiği noktada yüz yüze eğitimin tek yol olamayacağını beyan etmektedirler.
Uzaktan eğitime Tıp Fakültesinde eş zamanlı-canlı olarak geçebilmiş ilk Üniversitelerden biri olarak, öğrenme sürecinin sadece ders içeriklerinin İnternet’ten paylaşıldığı değil, eğitici-öğrenci ve öğrenci-öğrenci arasında etkileşimin olduğu, eş zamanlı canlı eğitimin ve eş zamanlı olmayan eğitim ve materyalin bir arada kullanıldığı bir süreç olması gerektiğini düşünüyoruz.

 

Prof.Dr.Bedriye Tunçsiper

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü.