İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) işbirliği ile 21 Ekim 2019 tarihinde “Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı (ICPD +25) Çerçevesinde Üreme Sağlığı ve Hakları” etkinliği duyurusu.

ULUSLARARASI NÜFUS VE KALKINMA KONFERANSI (ICPD +25) ÇERÇEVESİNDE ÜREME SAĞLIĞI VE HAKLARI

 

İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) işbirliği ile 21 Ekim 2019 tarihinde “Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı (ICPD +25) Çerçevesinde Üreme Sağlığı ve Hakları” etkinliği gerçekleştirilecektir.

İlk kez Kahire’de 1994 yılında gerçekleştirilen Dünya Nüfus ve Kalkınma Konferansı’nın 25.yılı nedeniyle ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinlikler yapılmakta olup dünya liderlerinin buluşacağı konferans 12-14 Kasım 2019’da Nairobi’de planlanmıştır.

Bu kapsamda; “Üreme Sağlığı ve Hakları” teması ile planlanan etkinliğimizde, üreme sağlığının önemi, güncel bilgiler ve yenilikler konuşulacaktır. Ayrıca “Çocuk İhmal ve İstismarı” konusu tartışılacaktır. Konularla ile ilgili farklı disiplinlerin bir araya geleceği etkinliğe, çok kıymetli bilim insanları, sağlık çalışanları ve öğrencilerini davetlidir.