İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından düzenlenen “İslam Medeniyetinin Dünya Medeniyetine Yaptığı Katkılar ve Prof. Dr. Fuat Sezgin” konulu konferans ve “Prof. Dr. Fuat Sezgin Fotoğrafları Sergisi” 17 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

2019 yılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmiş. Bu kapsamda İslam Bilim Tarihinin daha iyi anlatılmasını ve öğrenilmesini sağlamak, Prof. Dr. Fuat Sezgin’i ve bu alanda yaptığı çok önemli çalışmaları genç nesle aktarmak amacıyla yıl boyunca tüm kamu kurumlarında bir çok etkinlikler düzenlenmesi planlanmıştı.

Bu amaçla İzmir Demokrasi Üniversitesi RektörüSayın Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslâm Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve Kırıkkale Üniversitesi arasında bir protokol imzalanmıştı. Bu protokol çerçevesinde üniversitemizde de 2019 yılı içerisinde Prof. Dr. Fuat Sezgin’e dair etkinlikler düzenlenecektir.

Bu etkinliklerden ilkiProf. Dr. Mustafa Kaçar tarafından verilen “İslam Medeniyetinin Dünya Medeniyetine Yaptığı Katkılar ve Prof. Dr. Fuat Sezgin” konulu konferans olmuştur. İzmir Demokrasi Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper başta olmak üzere İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim üyeleri, idari personel ve öğrencilerimiz katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Kaçar İslam Medeniyeti’ne Bilim Tarihi açısından bir pencere açarak, yapılan çalışmaları ve İslam Medeniyeti’nin Dünya Medeniyeti’ne olan katkılarını ve bu bilgileri ortaya koyma noktasında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarını anlatmıştır.

Konferansın sonunda gelen soruları cevaplayan Prof. Dr. Mustafa Kaçar’a Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Konferansın ardından İzmir Demokrasi Üniversitesi Fuaye Alanındaki “Prof. Dr. Fuat Sezgin Fotoğrafları Sergisi” gezilmiştir.